Loggbok

Idag har vi börjat på en broschyr, och samtidigt fick vi då lära oss InDesign. Fanny skrev även till ambassadör om  anmält intresse för att bli ambassadör.
/Amanda och Fanny

Elina

Hej, Elina här.
Denna dagen har jag jobbat med diplomen. De ska vi dela ut till de som bidrar med något till föreningen, savejapandolphins. Blev klar med det idag och de andra godkände det, så det känns bra.

loggbok

Idag, den 29 november, har jag skrivit flera inlägg till bloggen och lagt in en namninsamling i sidan av bloggen. Jag har marknadsfört bloggen genom att kommentera i andra bloggar, för att få fler besökare. Jag skrev även under namninsamlingen som finns här i bloggen nu.

/Rebecca


logg

19/11
Jag har skrivit en lista över sponsorer och djurrättsföreningar som är lämpliga att kontaka.
/Gustav


namninsamlingNu finns det en widget i sidan av bloggen om en namninsamling för att stoppa delfinslakten.

314 511 personer har skrivit under hittills. Är du en av dem? Om inte, gå in här och skriv under!

se the coveSe dokumentären The Cove för att bli mer informerad om vad som händer i Taiji.

CDON.COM
Köp filmen för 149 SEK

GINZA.SE
Köp filmen för 149 SEK

Hemmakväll
Hyr filmen för 50 SEK

Lovefilm.se
Hyr filmen online och få den hemskickad. (pris okänt)

Titta i affärer som säljer filmer, som Ica Maxi, City Gross, m.m. Sprid filmens budskap och berätta om den för dina vänner!

Har du sett The Cove? Om inte, tänker du göra det?

från djurskyddet.se

Denna artikel kommer från djurskyddet.se och handlar om dokumentären som är början till vårt projekt - The Cove.

"2010-01-15

Rädda Japans delfiner - se The Cove på bio idag
Idag, 15 januari, har filmen The Cove biopremiär på biograferna i Stockholm. Filmen handlar om det djurplågeri som sker i skymundan i en liten vik i Taiji i Japan. Delfiner tillfångatas för att säljas till delfinarier runt om i världen och de som inte blir sålda slaktas under tortyrliknande former eftersom djuren anses vara till skada för fiskeindustrin.

Taijis fiskare gör allt för att dölja vad som sker i den lilla viken, men den före detta Flipper-tränaren Ric O´Barry har tillsammans med filmaren Louie Psihoyos och organisationen Ocean Preservation Society lyckats ta sig in i viken för att avslöja Taijis mörka hemlighet.

 

Filmen har fått stor uppmärksamhet runt om i världen och har vunnit en mängd priser. I Sverige visades filmen på Stockholms filmfestival i november 2009.  Nu finns det möjligt för alla att gå och se filmen, något Djurskyddet Sverige tycker att alla bör göra. Ju fler som uppmärksammas på den vidriga hanteringen av delfinerna desto större blir pressen på världens ledare att agera."


Hela delfinslakten, Japan

http://www.youtube.com/watch?v=Q85WoudFOb0&feature=related

tidningen

Om en halvtimme kommer en lokal tidning hit till vår klass och vi ska prata med dem om vårt projekt, The Cove, delfinslakten och vad vi vill åstadkomma. Vi kontaktade tidningen för några dagar sedan och frågade om de var intresserade av att göra en artikel om vårt projekt, och det var dem!

Förhoppningsvis kommer många människor läsa artikeln och vilja hjälpa oss rädda delfinerna!Brukar du göra något åt saken om en artikel i tidningen upprör/berör dig?

my friend is...
Vad tycker du om att vi människor skadar delfiner, som har räddat livet på så många människor som hållt på att drunkna?

vilka är vi?

Personerna bakom projektet Rescue Dolphins är sex ungdomar som går första året på entreprenörsprogrammet på John Bauergymnasiet.

Vi håller på med detta projekt för att vi såg dokumentären The Cove, som handlar om delfinslakten i Japan. Vi blev rörda av den och ville hjälpa till. På entreprenörsprogrammet jobbar man med olika projekt så vi tyckte detta var perfekt att jobba med. Vårt mål är att samla in pengar från olika företag som är villiga att sponsra oss, och tar även emot bidrag från privatpersoner om någon känner att de vill hjälpa till.

Projektet avslutas v. 50 och vi ska då redovisa hur mycket pengar vi har samlat in. Pengarna går till organisationen Save Japan Dolphins, som ni kan läsa om här.

 Rebecca (ansvarig för bloggen)  Elina
 Amanda  Fanny
 Gustav  Markus

blodbadDetta är viken där 23.000 delfiner slaktas varje år. Ett riktigt blodbad.

taiji - den lilla staden med den stora hemligheten

I den japanska staden Taiji pågår mellan september och mars varje år en delfinslakt. 26 fiskare gör detta, med tillåtelse av den japanska regeringen, för att hitta perfekta delfiner till djurparker och akvarium runt om i världen. Delfinerna som inte når upp till kraven slaktas.Under varje delfinfångstsäsong i Japan dödas ca 23.000 delfiner.

Kolla trailern till The Cove dokumentären


RSS 2.0