från djurskyddet.se

Denna artikel kommer från djurskyddet.se och handlar om dokumentären som är början till vårt projekt - The Cove.

"2010-01-15

Rädda Japans delfiner - se The Cove på bio idag
Idag, 15 januari, har filmen The Cove biopremiär på biograferna i Stockholm. Filmen handlar om det djurplågeri som sker i skymundan i en liten vik i Taiji i Japan. Delfiner tillfångatas för att säljas till delfinarier runt om i världen och de som inte blir sålda slaktas under tortyrliknande former eftersom djuren anses vara till skada för fiskeindustrin.

Taijis fiskare gör allt för att dölja vad som sker i den lilla viken, men den före detta Flipper-tränaren Ric O´Barry har tillsammans med filmaren Louie Psihoyos och organisationen Ocean Preservation Society lyckats ta sig in i viken för att avslöja Taijis mörka hemlighet.

 

Filmen har fått stor uppmärksamhet runt om i världen och har vunnit en mängd priser. I Sverige visades filmen på Stockholms filmfestival i november 2009.  Nu finns det möjligt för alla att gå och se filmen, något Djurskyddet Sverige tycker att alla bör göra. Ju fler som uppmärksammas på den vidriga hanteringen av delfinerna desto större blir pressen på världens ledare att agera."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0